Maak nu een account aan en profiteer van 3 minuten gratis ter kennismaking.

Reinigings Bad van San Giovanni

Reinigings Bad van San Giovanni

24 Augustus, 2024 21:49

Recept voor het Bad van San Giovanni

Het San Giovanni-bad is een oud Italiaans ritueel dat plaatsvindt op de vooravond van het feest van Sint Jan, op 23 juni. Dit ritueel is geworteld in zowel heidense als christelijke tradities en wordt uitgevoerd om het lichaam te zuiveren, bescherming te vragen, en geluk aan te trekken voor het komende jaar. Het bad wordt bereid met een selectie van krachtige kruiden en bloemen die op deze speciale avond worden verzameld, omdat men gelooft dat ze op dat moment hun grootste magische kracht hebben.

Benodigdheden:

  • Rozemarijn (voor bescherming en zuivering)
  • Laurierblaadjes (voor kracht en moed)
  • Sint-janskruid (beschermend kruid, verbonden met Sint Jan)
  • Lavendel (voor ontspanning en rust)
  • Munt (voor verfrissing en helderheid)
  • Salie (voor zuivering en bescherming)
  • Kamille (voor rust en kalmte)
  • Rozenblaadjes (voor liefde en schoonheid)
  • Water (bij voorkeur vers bronwater of regenwater)

Optioneel:

  • Citroenschijfjes (voor vernieuwing en reiniging)
  • Zout (voor extra bescherming)

Voorbereiding:

  1. Kruiden Verzamelen: Als het mogelijk is, verzamel de kruiden en bloemen op de ochtend van 23 juni, de dag van San Giovanni. Dit is het moment waarop men gelooft dat de kruiden hun sterkste magische krachten hebben. Zorg ervoor dat je ze met respect verzamelt, waarbij je de natuur bedankt voor haar gaven.

  2. Kruiden Voorbereiden: Spoel de kruiden en bloemen voorzichtig af met koud water om vuil en onzuiverheden te verwijderen. Je kunt de kruiden in hun geheel laten, of de bladeren en bloemblaadjes losmaken.

  3. Het Bad Bereiden: Vul een grote kom of emmer met water (bronwater, regenwater of gewoon leidingwater). Voeg de verzamelde kruiden en bloemen toe aan het water. Laat de kruiden een paar uur trekken, bij voorkeur in het zonlicht, zodat hun essences zich goed vermengen met het water.

  4. Ritueel Uitvoeren: Tegen de avond, wanneer de zon ondergaat, is het tijd om het rituele bad te nemen. Zeef de kruiden uit het water als je een schoner bad wilt, of laat ze erin voor een authentieke ervaring.

    • Optie 1: Voeg het kruidenwater toe aan een badkuip gevuld met warm water en geniet van een ontspannend bad. Dompel jezelf volledig onder en stel je voor dat alle negatieve energieën van het afgelopen jaar worden weggewassen.

    • Optie 2: Als je geen badkuip hebt, kun je het kruidenwater gebruiken om je lichaam af te spoelen na een douche. Giet het langzaam over je hoofd en lichaam, terwijl je in gedachten je intenties voor zuivering, bescherming en geluk uitspreekt.

  5. Intentie en Dankbaarheid: Terwijl je het bad neemt, concentreer je op het loslaten van negatieve energieën en stel je voor dat het water je lichaam en geest zuivert. Je kunt ook een kort gebed of spreuk uitspreken om bescherming en geluk te vragen. Sluit het ritueel af door de krachten van de natuur en Sint Jan te bedanken voor hun bescherming en zegeningen.

  6. Afsluiting: Laat het bad je verkwikken en verfrist achterlaten. Droog jezelf zachtjes af en kleed je in schone, comfortabele kleding. Als je een kristal of amulet hebt, kun je deze bij je dragen om de energie van het ritueel te versterken.

Symboliek van het Bad van San Giovanni

Dit ritueel staat symbool voor vernieuwing en zuivering, waarbij de overgang van de langste dag van het jaar wordt gevierd. Het is een tijd van reflectie en voorbereiding voor de komende maanden, met de intentie om negatieve invloeden af te weren en positieve energie in je leven te verwelkomen.

Of je nu gelooft in de magische krachten van de kruiden of simpelweg geniet van het ontspannende aspect van het ritueel, het San Giovanni-bad is een prachtige manier om jezelf te verbinden met oude tradities en de natuur te eren.

< Lavendel Oefeningen Manifesteren >
Aanwezig